Readiness Test for Independent Contractors and Company Managers
1. Upwork charges a 10% fee on each contract.
Answers:
- True
- False
2. A good profile includes which of the following?
Answers:
- Your full name, title, and photo.
- An overview that lets potential clients know what you can do for them.
- A few completed skill tests to demonstrate your expertise.
- Well-written text that has a positive tone, is grammatically correct, and is spelled properly.
- All of the above
3. Which of the following is TRUE about fixed-price jobs?
Answers:
- Fixed-price jobs are not covered by the Upwork Guarantee.
- Payment is at the client’s discretion.
- Fixed-price jobs are generally smaller and are paid upon completion.
- Terms of the job are agreed upon before work begins.
- All of the above
4. UpWork charges clients 10% of what they pay on your contract.
Answers:
- True
- False
5. What do you need to be successful on Upwork?
HINT: Everything you need to know is in the Contractor Manual!
Answers:
- A fast, reliable Internet connection and an up-to-date Internet browser.
- A work-only email account and a free Skype account.
- A basic understanding of the English language.
- A ready-to-work attitude, a strong set of skills, and an entrepreneurial spirit.
- All of the above
6. What do you need to be successful on Upwork ?
HINT: Everything you need to know is in the Freelancer Manual
Answers:
- A fast, reliable Internet connection and an up-to-date Internet browser.
- A work-only email account and a free Skype account.
- A basic understanding of the English language.
- A ready-to-work attitude, a strong set of skills, and an entrepreneurial spirit.
- All of the above
7. What is one smart way to prove you’re right for the job?
Answers:
- Offer to work for free.
- Ignore the client’s invitation to interview.
- Offer to do a short, paid “test project” to show you have the necessary skills.
- Send a cut and paste cover letter full of spelling errors.
- Beg them to hire you because you really need the money.
8. What kind of profile image works best for attracting clients?
Answers:
- A picture of me smiling, because it’s considered more trustworthy and pleasant.
- An illustrated image of my favorite animal.
- A picture of me wearing a baseball hat and dark sunglasses.
- My company’s logo.
9. Which statement about the Team App is FALSE?
Answers:
- The Team App lets you track your time for hourly jobs.
- The Team App takes work-in-progress snapshots at random times in 10-minute intervals.
- The Team App must be used for fixed-price contracts.
- The Team App records the total number of keystrokes and mouse clicks.
10. What is the secret to being a highly successful freelancer on Upwork?
Answers:
- Communicate early, communicate often.
- Provide honest and realistic project updates.
- Respond quickly and hit deadlines.
- Listen to your client’s concerns and have a positive attitude.
- All of the above
11. Before you apply for a job, what questions should you ask yourself?
Answers:
- Do I have the right skills and experience for this job?
- Do I have the time available to complete this job?
- Do I think the offered rate is acceptable?
- All of the above
12. Which of the following is TRUE about hourly jobs?
Answers:
- The client is billed only for hours worked.
- Work time is logged through the Upwork Team App.
- Your time is covered by the Upwork Guarantee that an hour worked is an hour paid.
- All of the above
13. What is the secret to being a highly successful freelancer on UpWork.com?
Answers:
- Communicate early, communicate often.
- Provide honest and realistic project updates.
- Respond quickly and hit deadlines.
- Listen to your client’s concerns and have a positive attitude.
- All of the above