Fiber Optics UpWork Test Answers
1. For a step index fiber, relationship between numerical aperture (NA) and coupling efficiency (ηc) is ________.
Answers:
- a
- b
- c
- d
2. Mirrors are placed in LASER optical sources to maintain conditions for ________.
Answers:
- incoherence
- amplification
- modulation
- coherence
3. Optical bandwidth (OB) relates to electrical bandwidth (EB) when
Answers:
- OB<EB
- OB=EB
- OB>EB
- OB≥EB
4. What is the thermal noise current it in a resistor R expressed in its mean square value?
where, K is Boltzmann’s constant, T is absolute temperature and B is the bandwidth
Answers:
- a
- b
- c<>
- d
5. For a profile parameter (α)=1, the profile shape of refractive index for a graded index fiber will be _______.
Answers:
- triangular
- parabolic
- step
- circular
6. The rays which travel in a helical path through an optical fiber are called ______.
Answers:
- refracted rays
- reflected rays
- infra-red rays
- skew rays
7. Dark spot defects (DSD’s) occur in:
Answers:
- Non-semiconductor LASER
- Fiber LASER
- Glass fiber LASER
- Injection LASER
8. What happens when dispersion occurs?
Answers:
- Output transmitted pulse broadens
- Output transmitted pulse shortens
- Output transmitted pulse gets completely eliminated
- None of the above
9. Silicon reach through avalanche photodiodes has _______.
Answers:
- maximum absorption of photons
- maximum absorption of electrons
- maximum quantum efficiency
- minimum noise
10. The vapor-phase deposition technique is used to produce _______.
Answers:
- fiber-rich glasses
- silica-rich glasses
- oxide-rich glasses
- carbonate-rich glasses
11. Scattering losses happen due to:
Answers:
- a rise in temperature
- imperfections in glass manufacturing process
- humidity
- bending of fiber
12. Graded-index fibers have:
Answers:
- a constant refractive index in the core
- a variable refractive index in the cladding
- a variable refractive index in the core
- None of these
13. Dispersion in optical fibers causes distortion in _______.
Answers:
- analog signals only
- digital signals only
- both analog and digital signals
- infra-red signals only
14. The LASER is a/an
Answers:
- incoherent device
- switching device
- threshold device
- incandescent device
15. SONET is _________.
Answers:
- Scattered optical network
- Synchronous optical network
- Stable optical network
- Silicon optical network
16. In p-i-n photodiodes “i” stands for:
Answers:
- Internal
- Intrinsic
- Impurity
- None of the above
17. Dispersion is the lowest in a________.
Answers:
- Multimode step-index fiber
- Multimode graded-index fiber
- Single-mode step-index fiber
- Silicon fiber
18. Superluminescent LED’s are preferred because of _______.
Answers:
- large spectral linewidth
- a directional output beam
- low output power
- small size
19. Total internal reflection takes place at angles ________.
Answers:
- greater than the critical angle
- less than the critical angle
- equal to the critical angle
- None of the above
20. LED is more suitable for analog transmission because of its _______.
Answers:
- linearity
- bandwidth (spectrum)
- modulation property
- output power
21. When optical power is incident on the photo detector during the 0 bit period, then the system is said to exhibit _______.
Answers:
- a non-zero extinction ratio
- a zero extinction ratio
- an infinity extinction ratio
- an infinity absorption ratio
22. Which of the following is a fiber dispersion measurement method?
Answers:
- Time domain measurement
- Interferometric method
- Refracted near field method
- Reflected near field method
23. Germanium photodiodes are generally not preferred in the optical fiber system because of _________.
Answers:
- large current gain
- large voltage gain
- temperature dependence
- large dark current
24. Which one of the following is a type of non-linear scattering?
Answers:
- Stimulated Raman scattering (SRS)
- Rayleigh scattering
- Mie scattering
- Ultraviolet scattering
25. Refer to the figure above.
The critical angle at the core cladding interface is given by:
Answers:
- a
- b
- c
- d
26. Intersymbol interference (ISI) in optical fibers occurs due to ______.
Answers:
- refraction
- scattering
- bending
- dispersion
27. Near-field scanning method is used to measure:
Answers:
- Fiber attenuation
- Fiber dispersion
- Fiber numerical aperture
- Fiber refractive index profile
28. Which phenomenon does not let light rays escape an optical fiber?
Answers:
- Total internal reflection
- Total internal refraction
- Total internal diffraction
- Total internal attenuation
29. Quantum efficiency (η) is defined as
Answers:
- a
- b
- c
- d
30. Which of the following is an Optical System Design Software?
Answers:
- MATLAB
- COMSIM
- Photonic Transmission Design Suite (PTDS)
- ORCAD
31. COBRA (commutateur optique binaire rapide) is an ________.
Answers:
- optical fiber
- optical source
- optical detector
- optical switch
32. For a multimode optical graded index fiber, the profile parameter (α) will be equal to:
Answers:
- ∞
- Zero
- 1
- 2
33. What would the optical return loss (ORL) be defined as when r-fresnal reflection occurs at a fiber-air interface?
Answers:
- ORL= -10log10r
- ORL= -20log10r
- ORL= -30log10r
- ORL= -10loger
34. When microwave frequency rather than radio frequency subcarriers are employed, the strategy is usually referred to as ______.
Answers:
- Time division multiplexing
- Frequency division multiplexing
- Code-division multiplexing
- Subcarrier multiplexing (SCM)
35. FDDI can support a data rate of
Answers:
- 10 Mbps
- 10 Gbps
- 100 Mbps
- 1000 Mbps
36. Numerical aperture (NA) is related to the refractive indexes of core (n1) and cladding (n2) when,
Answers:
- a
- b
- c
- d
37. What does TPON stand for?
Answers:
- Telephony on a pure optical network
- Telephony on a plastic optical network
- Telephony on a polarized optical network
- Telephony on a passive optical network
38. Light emitting diodes (LED’s) are:
Answers:
- Monochromatic incoherent sources
- Monochromatic coherent sources
- Incandescent light sources
- None of the above
39. A multimode graded index fiber exhibits total pulse broadening of 0.2 µsec over a distance of 10Km. Estimate the maximum possible bandwidth assuming that there is no inter-symbol interference.
Answers:
- 5 MHZ
- 2.5 MHZ
- 10 MHZ
- 1 MHZ
40. Homodyne detection is used for _______.
Answers:
- incoherent systems
- incandescent systems
- coherent systems
- analog systems
41. Avalanche photodiodes are ________.
Answers:
- less sensitive than simple photodiodes
- more sensitive than simple photodiodes
- cheaper than simple photodiodes
- less complex in structure than simple photodiodes
42. Hydrogen absorption by optical fiber causes _______.
Answers:
- an increase in efficiency
- a decrease in optical fiber losses
- no effect
- an increase in optical fiber losses
43. For an ideal photo detector, the absorption coefficient must be ______.
Answers:
- low
- zero
- one
- large
44. Rayleigh scattering is a ________.
Answers:
- non-linear scattering
- differential scattering
- cumulative scattering
- linear scattering
45. FDDI is _______.
Answers:
- Fiber dual data interface
- Fiber distributed data interface
- Fiber dual data interchange
- Fiber distributed data interchange
46. Macro bending losses in optical fibers can be reduced by designing the fibers with ________.
Answers:
- a smaller refractive index difference
- a fiber glass
- a silica glass
- a larger refractive index difference
47. Metallic impurities are eliminated from optical fiber by:
Answers:
- Vapor axial deposition (VAD) method
- Modified chemical vapor deposition (MCVD)method
- Vapor-phase oxidation method
- Plasma-activated chemical vapor deposition (PCVD)method
48. The information carrying capacity of optical fibers is in the range of:
Answers:
- MHZ
- mHZ
- GHZ
- µHZ
49. The first generation optical fibers are fabricated from:
Answers:
- Silica
- Oxides
- Gallium aluminum arsenide alloys
- Plastic
50. The Nd:YAG LASER is a/an_______.
Answers:
- non semiconductor laser
- semiconductor laser
- injection laser
- directional laser
51. Optical time domain reflectometry (OTDR) is a/an ________.
Answers:
- attenuation measurement technique
- refractive index measurement technique
- field measurement technique
- core diameter measurement technique
52. What is the relationship between refractive index (n1) of core and refractive index (n2) of cladding for an optical fiber?
Answers:
- n1 < n2
- n1 = n2
- n1 < n2
- n1 > n2
53. SOLITON is a/an ______.
Answers:
- type of optical fiber
- optical source
- optical detector
- pulse traveling in optical fiber
54. What is signal attenuation in an optical fiber where P1=Input power and P0=Output power
Answers:
- a
- b
- c
- None of the above
55. Index optical fibers are sometimes referred to as:
Answers:
- Homogenous core fibers
- Heterogeneous core fibers
- Long fibers
- Short fibers
56. IEEE 802.5 is a/an ________.
Answers:
- Ethernet
- Token bus
- Token ring
- Token star
57. The cutback technique is a/an _______.
Answers:
- attenuation measurement technique
- refractive index measurement technique
- impurity measurement technique
- frequency measurement technique
58. The refractive index is defined as the ratio of ____________.
Answers:
- the velocity of light in a vacuum to the velocity of light in the medium
- the velocity of light in the medium to the velocity of sound in a vacuum
- the velocity of light in the medium to the velocity of light in a vacuum
59. The population inversion phenomenon in optical sources occurs when _________.
Answers:
- the population of atoms in the upper energy level is greater than in the lower energy level
- the population of atoms in the lower energy level is greater than in the upper energy level
- the population of atoms in the upper and lower energy levels is equal
- None of the above
60. Intermodal dispersion is less in a __________.
Answers:
- Multimode step index fiber
- Multimode graded index fiber
- Single mode step index fiber
- Single mode graded index fiber
61. The fiber gyroscope is an ______.
Answers:
- Intrinsic fiber sensor
- Interferometer fiber sensor
- Extrinsic fiber sensor
- Extinction fiber sensor
62. One polarization maintaining fiber operates at a wavelength of 1.5 µm and has a beat length of 0.6mm. Its modal birefringence is given by _______.
Answers:
- 1.5 x 10-3
- 3.5 x 10-3
- 2.5 x 10-3
- 4.5 x 10-3
63. The output power of a LASER is greater than that of a LED because of _____.
Answers:
- stimulated emission
- spontaneous emission
- straight emission
- None of the above
64. Dispersion is low in the __________.
Answers:
- Multimode step index fiber
- Single mode step index fiber
- Two mode step index fiber
- None of the above
65. Surface emitter LEDs have high radiance because _______.
Answers:
- a hemisphere of n type GaAs is formed around a diffused p-type region
- of p-type diffusion into the n-type substrate
- it restricts the emission to a small active region
- of n-type diffusion into the p-type substrate
66. LASER stands for:
Answers:
- Light amplification by spontaneous emission of radiation
- Light amplification by stimulated emission of radiation
- Light amplification by straight emission of radiation
- None of the above
67. Dark line defects (DLDs) occur when:
Answers:
- non-radiative electron-hole recombination occurs
- mobile impurities are displaced into the active region of LASER
- all modes are not stabilized
- all modes are not polarized
68. Germanium avalanche photodiodes can be used for _______.
Answers:
- longer wavelength operation
- shorter wavelength operation
- low output power operation
- minimum noise operation
69. Which of the following is a characteristic of an injection LASER?
Answers:
- Frequency Chirp
- Amplification
- Frequency modulation
- Output power